Θέσεις Εργασίας            Επικοινωνία
Σχετικά με εμάς

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο όλων μας των ενεργειών

Σχετικά με εμάς

Η ιδέα του ονόματος

Το Ikigai είναι μια ιαπωνική έννοια που αναφέρεται στην αίσθηση σκοπού της ζωής και λόγου ύπαρξης. Κάποιος βιώνει το Ikigai όταν όλες οι πτυχές της ζωής του εναρμονίζονται και παραμένουν ισορροπημένες. Η ιδρύτριά μας, Ανθή Μανέτα, βαθιά εμπνευσμένη από αυτή την έννοια, ονόμασε τη δική της αναζήτηση για σκοπό "Το δικό μου Ikigai" (My Ikigai), συνθέτοντας έτσι μία συνύπαρξη της προσωπικής της αποστολής καθώς και της αποστολής της εταιρείας της.

Η Μέλισσα στο λογότυπό μας

Η Μέλισσα στο λογότυπό μας

Η Μέλισσα στο λογότυπό μας αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτή την αίσθηση του σκοπού, καθώς είναι το είδος με την υψηλότερη αίσθηση του σκοπού σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οι μέλισσες είναι ένα είδος-κλειδί, αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου οικοσυστήματος, υπεύθυνο για την παραγωγή του 1/3 της τροφής που καταναλώνουμε, καθώς χρησιμεύει ως ο σημαντικότερος επικονιαστής, υποστηρίζοντας τη βιοποικιλότητα και βοηθώντας όλα τα φυσικά μας οικοσυστήματα να παραμείνουν υγιή και ισορροπημένα.

Η Αποστολή μας (My Ikigai)

Οι άνθρωποι είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο μιας εταιρείας. Οι εταιρείες χτίζονται από ανθρώπους. Οι ιδέες προκύπτουν από ανθρώπους. Η υλοποίηση των ιδεών γίνεται από ανθρώπους. Η ίδια η κουλτούρα μιας εταιρείας διαμορφώνεται και επηρεάζεται από τους ανθρώπους. Όλα τα σπουδαία αποτελέσματα επιτυγχάνονται από ανθρώπους και για ανθρώπους.

Έτσι, ο σκοπός (το Ikigai στα ιαπωνικά) της εταιρείας μας είναι:

Να βοηθάμε επιχειρήσεις να αναπτύσονται και να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους, μέσω της ενδυνάμωσης και της φροντίδας των ανθρώπων τους.

OUR VALUES

Το όραμα μας

Η Ανθή Μανέτα, η ιδρύτρια του My Ikigai, πάντα πίστευε ακράδαντα ότι: Όποιος εργάζεται στο χώρο της φιλοξενίας αναπτύσει μαγικές ιδιότητες ικανές να αλλάξουν τη ζωή του και τη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων γύρω του, για πάντα.

Ως εκ τούτου, ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ιδρύσει την My Ikigai και το όραμά της εταιρείας μας είναι:

Να συμβάλλουμε στο να καθιερωθούν τα ξενοδοχεία ως ένα ιδανικό μέρος εργασίας και ο κλάδος της φιλοξενίας ως μια καριέρα και επαγγελματική οδός πρώτης επιλογής.

Οι αξίες μας

Οι αξίες μας αποτελούν ισχυρό θεμέλιο της εταιρείας μας και του τρόπου που δραστηριοποιούμαστε εν γένει, και λειτουργούν ως πυρήνας ενός ευρύτερου τρόπου σκέψης και φιλοσοφίας που μέσω της δράσης μας προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο να γνωρίσει, να υιοθετήσει και να μοιραστεί σαν στάση ζωής με τους γύρω του.

Μιλάμε Ανοιχτά

Είτε πρόκειται για μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είτε για μια γνώμη που θέλουμε να εκφράσουμε, είναι σημαντικό να την επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας. Με άλλα λόγια, να μιλάμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, δίνοντας χώρο και χρόνο έκφρασης στην εσωτερική μας φωνή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιλύσουμε οποιοδήποτε ζήτημα, να προχωρήσουμε μπροστά και να συνεισφέρουμε θετικά σε κάθε τομέα της καθημερινότητας μας.

Ακούμε προσεκτικά

Ακούμε με προσοχή, χωρίς να είναι η απάντηση αυτοσκοπός μας και χωρίς πρόθεση να προκαλέσουμε διαφωνία. Δεν έχει σημασία αν έχουμε δίκιο ή άδικο. Το μόνο που έχει σημασία είναι η στοχευμένη ακρόαση και το να ακούμε προσεκτικά, όχι με τα αυτιά μας αλλά με την καρδιά μας. Αυτό ονομάζεται ενσυναίσθηση και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά με κάποιον και να κατανοήσουμε την οπτική του.

Βελτιωνόμαστε εκ των έσω

Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει ως εκ θαύματος, αν δεν έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να σωθούμε οι ίδιοι. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, ο τρόπος που ενεργούμε, αντιδρούμε και αλληλεπιδρούμε, οι καθημερινές μας συνήθειες, οι βαθύτερες μας σκέψεις, τα όνειρά μας, λειτουργούν σαν εσωτερική πυξίδα και μας δείχνουν τον δρόμο. Και όλα αυτά προέρχονται από μέσα μας. Ας βεβαιωθούμε ότι τα παρατηρούμε, τα επεξέργαζόμαστε και τα προσαρμόζουμε στις εκάστοτε συνθήκες γύρω μας.

Σεβόμαστε τον άνθρωπο

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες φτιάχνονται από ανθρώπους, για ανθρώπους. Έτσι, υπάρχει πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας στην εξίσωση. Επομένως, οποιαδήποτε διαδικασία ή πλάνο δράσης θα πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξυπηρετεί και να σέβεται τους ανθρώπους που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εξίσωσης.

Επικεντρωνόμαστε στη λύση

Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις στο δρόμο μας και αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο. Είναι σημαντικό να διατηρούμε θετική σκέψη σε συνδυασμό με μια προσέγγιση εστιασμένη στη λύση που θα μας επιτρέψει να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας.

Η προσέγγισή μας

Η προσέγγισή μας

Στην My Ikigai, εμπνεόμαστε και καθοδηγούμαστε από τον άνθρωπο, ο οποίος είναι στο επίκεντρο όλων μας των ενεργειών. Πιστεύουμε στον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας πράξεις. Ταυτόχρονα, είμαστε προσανατολισμένοι στα αποτελέσματα και αναζητούμε το "γιατί" μέσα από πλήρως αντικειμενικά και αδιάσειστα στοιχεία όπως δεδομένα, μετρήσεις, στατιστικές, αναλύσεις και παρατηρήσεις. Εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση κάθε έργου που αναλαμβάνουμε και προτείνουμε λύσεις που είναι εφικτές, σέβονται και εξυπηρετούν τις ανάγκες του κάθε ξενοδοχείου ξεχωριστά.

Οι αρχές του Lean Six Sigma αποτελούν τη βασική μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε στις υπηρεσίες μας. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 και επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των διαδικασιών σε έναν οργανισμό. Στην πραγματικότητα, η ανάλυση της μεθόδου, έχει να κάνει με δύο διαφορετικά εργαλεία και περιοχές εστίασης αλλά ο συνδυασμός και των δύο όταν τίθενται σε εφαρμογή, την καθιστά μια εξαιρετικά ισχυρή προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων, που μπορεί να φέρει το ξενοδοχείο σας πιο κοντά στην «επιχειρησιακή αριστεία» (operational excellence). Η σύγχρονη εκδοχή του Lean Six Sigma δεν αφορά μόνο τη μεθοδολογία αυτή καθ αυτή αλλά αποτελεί και μια ευρύτερη φιλοσοφία και τρόπο σκέψης για το επιχείριν.

Στην My Ikigai, χρησιμοποιούμε αυτή τη φιλοσοφία σε όλες τις υπηρεσίες μας. Επιπλέον, όσον αφορά τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν ειδικά με τη δημιουργία ή τη βελτιστοποίηση διαδικασιών, χρησιμοποιούμε μια συλλογή εργαλείων και πρακτικών που μας προσφέρει αυτή η μέθοδος, προκειμένου να προσθέσουμε επιπλέον αξία στο ξενοδοχείο σας:

  • Δημιουργώντας λιτές διαδικασίες που ελαχιστοποιούν τις καθυστερήσεις, τη σπατάλη και τα λάθη.
  • Δημιουργώντας διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου που ενισχύουν την συνέπεια και τη σταθερότητα μιας διαδικασίας ως προς το αποτέλεσμα
Η Δημιουργός

Η Δημιουργός

Η Δημιουργός

Η Ανθή Μανέτα υπηρετεί τον κλάδο της Φιλοξενίας εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, με εμπειρία τόσο σε εκτελεστικές όσο και σε επιτελικές θέσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Επιπλέον, έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ανοίγματα ξενοδοχείων και στην ενδυνάμωση ομάδων, μέσα από τους ρόλους της ως Διευθύντρια Ξενοδοχείων και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Cornell και στη Μεθοδολογία Lean Six Sigma από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο μέσα από σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και μέσα από το προσωπικό διάβασμα, τα ταξίδια, την παρατήρηση, την επαφή με τη φύση και τα ζώα, καθώς και μέσα από βαθιές, ουσιαστικές συζητήσεις και αλληλεπίδραση με ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές και από διαφορετικούς πολιτισμούς. Όπως λέει η ίδια, όλα συνδέονται μεταξύ τους και όλα έχουν κάτι να σας διδάξουν.

Γιατί να επιλέξετε την My Ikigai
Γιατί

Γιατί να επιλέξετε την My Ikigai

Μιλάμε την ίδια γλώσσα

Όλα τα μέλη της ομάδας μας έχουν περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της Φιλοξενίας και και γι αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε τις πραγματικές σας ανάγκες, τις σκέψεις σας και τις ανησυχίες σας.

Στην My Ikigai διαθέτουμε την τεχνογνωσία για να σας συμβουλεύσουμε, να σας υποστηρίξουμε και να σας καθοδηγήσουμε σε ό,τι αφορά την βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σας και την πιο αποδοτική εσωτερική λειτουργία του ξενοδοχείου σας.

Προσφέρουμε εξατομικευμένες, αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες λύσεις

Λαμβάνουμε υπόψη τους στόχους, τις προτεραιότητες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού σας και γι αυτό όλες οι προτεινόμενες λύσεις που παρέχουμε είναι απολύτως εφαρμόσιμες και προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες.

Επιπλέον, η μεθοδολογία Lean Six Sigma που χρησιμοποιούμε, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία προκλήσεις που συναντάτε στην καθημερινή λειτουργία του ξενοδοχείου σας, και να σας παρέχουμε βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις.

Σας εξοικονομούμε χρόνο

Είτε το ξενοδοχείο σας διαθέτει Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είτε όχι, η δημιουργία στρατηγικής, ο σχεδιασμός δράσεων, η δημιουργία ή βελτιστοποίηση διαδικασιών και οι καθημερινές γραφειοκρατικές εργασίες, απαιτούν από εσάς μια σημαντική επένδυση χρόνου και πόρων για να ολοκληρωθούν με αποτελεσματικό τρόπο.

Με την My Ikigai μπορείτε να αισθάνεστε την ασφάλεια να αναθέσετε τα πάντα σε εμάς και να εξοικονομήσετε χρόνο για τις υπόλοιπες προτεραιότητες του ξενοδοχείου σας.

Σας εξοικονομούμε χρήματα

Στην My Ikigai, δουλεύουμε ως επέκταση της ομάδας σας και σας βοηθάμε να εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο και κόπο παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο και κλιμακωτό πλάνο υπηρεσιών υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού, που εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες σας.

Είτε το ξενοδοχείο σας διαθέτει Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είτε όχι, στην My Ikigai μπορείτε να βρείτε ευέλικτα προγράμματα συμβουλευτικών ή εξωτερικών (outsourcing) υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού που μπορούν να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του ξενοδοχείου σας και να σας γλιτώσουν από καθυστερήσεις που οφείλονται σε ελλιπείς ή αναποτελεσματικές διαδικασίες και συστήματα λειτουργίας.